יום שני, 26 במרץ 2018

עוגת שקדים לימונית ללא גלוטן


עוגת שקדים לימונית ללא גלוטן,נהדרת לחג הפסח ובעצם לכל השנה
יש לעוגה מרקם דומה לסברינה 
היא ספוגה בסירופ ומעליה קצפת עדינה ותותים
אפשר לעטר בכל פרי טרי או משומר שאתם אוהבים 


חומרים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ)
5 ביצים גודל L בטמפרטורת החדר מופרדות לחלמונים וחלבונים
200 גרם סוכר (1 כוס)
150 גרם קמח תפוחי אדמה (1 כוס פחות 2 כפות)
200 גרם שקדים מולבנים טחונים דק (2 כוסות)
120 מ"ל שמן (1/2 כוס)
120 מ"ל מיץ לימון טרי (1/2 כוס)
1 כפית קליפת לימון מגוררת

סירופ סוכר
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
120 מ"ל מים (1/2 כוס)

375 מ"ל שמנת צמחית או שמנת מתוקה להקצפה (מיכל וחצי)
3 כפות אבקת סוכר (רק אם משתמשים בשמנת מתוקה,שמנת צמחית מתוקה יותר ולכן אין צורך להוסיף לה סוכר לטעמי האישי)
500 גרם תותים שטופים או כל פרי בשל אחר שתבחרו

אופן הכנה
לחמם תנור ל- 170 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה
להקציף חלבונים ,להוסיף בהדרגה סוכר ולהמשיך להקציף לקבלת קצף גמיש ויציב אך לא חזק מאוד
בקערה גדולה לערבב יחד קמח תפוחי אדמה ושקדים טחונים
בקערה בינונית לערבב יחד בעזרת מטרפה שמן,מיץ לימון ,גרירת לימון וחלמונים לשפוך לתוך הקערה עם השקדים ולערבב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה ,לקפל פנימה שליש מכמות קצף החלבונים ולאחר מכן את שאר קצף החלבונים לקפל בעדינות ולהעביר לתבנית אפייה,ליישר את התערובת ולאפות כ- 35 עד 40 דקות לקבלת קיסם יבש , מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים היטב ומעבירים לצלחת הגשה
מכינים את סירופ הסוכר, יש להרתיח יחד סוכר ומים למשך 4 דקות ולהסיר מהאש 
בעזרת קיסם לחורר את העוגה בכמה מקומות ולהרטיב בסירופ הסוכר הרותח בעזרת כף בסבלנות עד שהעוגה תשתה את כל הסירופ,מצננים מעט את העוגה
מקציפים שמנת צמחית או שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה מורחים או מזלפים מעל העוגה ומסדרים מעל את הפירות. העוגה נשמרת במקרר עד שלושה ימים
חג שמח:)



2 comments:

  1. אפשר להחליף בקמח ללא גלוטן כלשהו?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי רונית
      להחליף את מה?
      קמח תפוחי אדמה אפשר להחליף בקמח ללא גלוטן
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...