יום שלישי, 17 באפריל 2018

מאפינס אוכמניות (פרווה)


מאפינס אוכמניות פרווה  הכנתי את המאפינס לכבוד יום העצמאות ה- 70 למדינה 
מאפינס קליל שכיף להגיש אחרי ארוחה חגיגית  עם אוכמניות כחולות 
השתמשתי באוכמניות קפואות אותן אפשר להשיג כל השנה 
אני יודעת שיש כאלה שיקראו לזה קאפקייק אבל אצלנו בבית משתמשים במילה מאפינס:)



חומרים (12 מאפינס גדולים או 16 מאפינס קטנים)
280 גרם קמח (2 כוסות)
1 שקיק אבקת אפייה
קורט מלח
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
2 שקיות סוכר וניל
2 ביצים גודל L
80 מ"ל שמן (1/3 כוס)
250 מ"ל קרם קוקוס (כוס ועוד כף)  או שמנת מתוקה לחלבי
150 גרם אוכמניות כחולות קפואות

לעיטור
250 מ"ל שמנת צמחית לפרווה או שמנת מתוקה לחלבי
1 כף אבקת סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל
מעט אוכמניות 
סוכריות / דגלים  

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 190 מעלות ולהכין תבנית שקעים משומנת או גביעי נייר
  2. לתוך קערה גדולה יש לנפות קמח עם אבקת אפייה,להוסיף קורט מלח,סוכר וסוכר וניל,לערבב וליצור גומה
  3. בקערה בינונית לערבב יחד עם מטרפה קרם קוקוס,ביצים ושמן,לשפוך את התערובת לגומה שהכנו בקערה הגדולה ולערבב עם מטרפה רק עד שהחומרים מתאחדים חשוב מאוד לא לערבב יותר מידי זה פוגם באווריריות של המאפינס
  4. בעזרת כף לערבב את האוכמניות לתוך תערובת המאפינס ,לערבב מעט 2 או 3 ערבובים (האוכמניות מפשירות ואז יוצא מהן מיץ כחול שצובע את התערובת וזה בסדר,ככל שנערבב יותר כך התערובת תהייה יותר כחולה)
  5. לחלק את התערובת לשקעים,לאפות כ 20 דקות לקבלת קיסם עם מעט פירורים לחים אבל לא יבש לגמרי. לצנן על רשת .
  6. להקציף שמנת עם אבקת סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה ולזלף על המאפינס (שהם קרים לגמרי כי אם הם יהיו חמימים הקצפת לא תחזיק)  לעטר באוכמניות ,סוכריות ודגלים לפי טעמכם. המאפינס יישמרו במקרר עד שלושה ימים




6 תגובות:

  1. תשובות
    1. תודה אורה
      אין לנו ארץ אחרת :)
      יום עצמאות שמח
      רויטל

      מחק
  2. לא צריך סוכר בבלילה?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      בהחלט צריך סוכר,טעות בהקלדה הוספתי את הסוכר
      תודה ויום עצמאות שמח
      רויטל

      מחק
  3. מניחה:
    1. מפשירים את האוכמניות לפני השימוש.
    2. ניתן להמיר את קרם הקוקוס בשמנת צמחית.
    פינוק לשבת הבאה

    השבמחק
    תשובות
    1. שבוע טוב אורה
      1.לא מפשירים את האוכמניות שמים אותן קפואות בתוך הבלילה.כשהן מופשרות הן מגירות המון נוזלים וזה פחות טוב לצבע של המאפינס לכן מוציאים מהמקפיא ממש לפני שמערבבים לתוך בלילת המאפינס
      2. בהחלט ניתן להמיר את קרם הקוקוס בשמנת צמחית
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...