יום שישי, 11 במאי 2018

פנקייק שוקולד




פנקייק שוקולד עם גבינה  ,בתוך הפנקייק מתחבאות חתיכות של שוקולד חלב קצוץ
אוכלים את הפנקייק עם הרבה הרבה רוטב שוקולד חמים  וקרם פרש מעל
פינוק שוקולדי אמיתי
לא צריך לחכות לשבת בבוקר כדי להתפנק בפנקייק שוקולדי שכזה



חומרים (12 פנקייקים גדולים ושמנמנים במחבת בקוטר 20 ס"מ)
210 גרם קמח (1/2 1 כוסות)
16 גרם קקאו (2 כפות)
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
4 כפות סוכר
קורט מלח
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
250 גרם גבינה לבנה 5% תנובה
240 מ"ל חלב 3% תנובה
2 כפות שמן
3 ביצים גודל L
100 גרם שוקולד חלב קצוץ לקוביות קטנות (לא פירורים)

רוטב שוקולד
250 מל שמנת מתוקה 32%
200 גרם שוקולד מריר קצוץ

קרם פרש השף הלבן להגשה 

מחבת בקוטר 20 ס"מ לטיגון הפנקייק ,רצוי מחבת טפלון 
חמאה לשימון המחבת

אופן הכנה
  1. רוטב שוקולד
    לשים שוקולד קצוץ בקערת זכוכית, להרתיח שמנת מתוקה,לשפוך על השוקולד להמתין דקה ולערבב עם מטרפה לקבלת רוטב חלק וללא גושים
  2. לנפות יחד לקערה גדולה קמח,קקאו,אבקת אפייה,אבקת סודה לשתייה
    להוסיף סוכר,סוכר וניל,קורט מלח,לערבב וליצור גומה
  3. לערבב בקערה נפרדת חלב,ביצים ושמן לשפוך לתוך הגומה
    להוסיף גבינה לבנה ולערבב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה,ללא גושים
  4. להוסיף לתערובת שוקולד חלב קצוץ לקוביות קטנות,לערבב עם כף
  5. לחמם מחבת ,לשים מעט חמאה ולשפוך פנימה 3/4 מצקת מתערובת הפנקייק.
    לטגן כ- 3 דקות כל צד,חשוב מאוד לשים לב לטגן את הפנקייק על אש בינונית-נמוכה כדי שלא יישרף על מנת שהחלק הפנימי של הפנקייק יהיה עשוי לגמרי ולא נוזלי ,אני שימנתי את המחבת בין כל פנקייק,זו לא חובה
  6. לשים פנקייק על צלחת הגשה,לשפוך מעל רוטב שוקולד חמים ולא לוותר על כף נדיבה של קרם פרש. תענוג!




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...