יום ראשון, 13 במאי 2018

עוגת גבינה שיש אוראו



עוגת גבינה שיש אוראו
עוגת גבינה אפויה אוורירית ולא כבדה עם גבינה לבנה 5% 
את השיש בגבינה הכנתי משוקולד מריר 60% ומעט קקאו
בקצפת למעלה תראו נקודות קטנטנות ,זה לא לכלוך:) ולא פירורי אוראו 
אלא גרגרי וניל מפודינג וניל חדש של חברת מאסטר שף
פודינג וניל עם גרגרי וניל מאוד פשוט לשימוש ונגיש לכולם 
בימים בהם מחירים של מחית וניל ומקלות וניל יקרים בטירוף 
טוב שיש מוצר חלופי לאופה כמוני שלא תוציא סכומים מטורפים על חומרי גלם לאפייה


חומרים (לתבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ. שימו לב זו תבנית קטנה!)
בסיס
100 גרם ביסקוויט שוקולד טחון
4 עוגיות אוראו טחונות
60 גרם חמאה מומסת
מלית גבינה
500 גרם גבינה לבנה 5%
200 גרם שמנת חמוצה 15%
120 גרם סוכר (חצי כוס ועוד 2 כפות)
3 ביצים גודל L מופרדות
2 כפות קורנפלור
2 כפות פודינג וניל עם גרגרי וניל מאסטר שף

שיש שוקולד
8 גרם אבקת קקאו (1 כף)
50 גרם שוקולד מריר 60% מומס
4 עוגיות אוראו קצוצות לחתיכות בגודל בינוני

ציפוי
250 מ"ל שמנת להקצפה 38%
120 מ"ל חלב
5 כפות פודינג וניל עם גרגרי וניל מאסטר שף
עוגיות אוראו קטנות לעיטור 

אופן הכנה

בסיס
לחמם תנור ל- 160 מעלות ולרפד תבנית בנייר אפייה
לערבב יחד ביסקוויטים טחונים,עוגיות אוראו טחונות וחמאה מומסת
להדק לתחתית התבנית ולאפות 10 דקות. לצנן

מלית גבינה
לחמם תנור ל- 210 מעלות
בקערה גדולה לערבב יחד גבינה לבנה,שמנת חמוצה,חלמונים,קורנפלור,פודינג וניל
ומחצית מכמות הסוכר (60 גרם)

להקציף חלבונים עם סוכר (60 גרם) לקצף גמיש ולא נוקשה ולקפל לתערובת הגבינה 
לשמור כוס מלית גבינה בצד לתערובת השיש

שיש שוקולד
לערבב כוס מלית גבינה ששמרנו בצד עם שוקולד מומס וכף קקאו מנופה

להעביר לתבנית מחצית ממלית הגבינה לפזר מעל עוגיות  אוראו קצוצות ולמזוג מעליהן את מלית שיש השוקולד מעל מלית שיש שוקולד למזוג את מלית הגבינה הנותרת 
כדי ליצור דוגמת שיש יש להעביר סכין בתוך העוגה בתנועות מעגליות מלמטה למעלה מספר פעמים
להכניס לתנור שחיממנו מראש ל- 210 מעלות ולאפות 10 דקות עד שהשכבה העליונה מעט מזהיב בדפנות
להוריד את הטמפרטורה ל- 160 מעלות ,להוציא את העוגה מהתנור ולהשאיר את דלת התנור פתוחה, יש להעביר סכין סביב דפנות העוגה בזהירות ולהחזיר את העוגה לתנור
להמשיך לאפות את העוגה כ- 45 דקות
לצנן היטב ולהעביר למקרר למשך כ 6 שעות

ציפוי
להקציף יחד שמנת להקצפה,חלב ופודינג וניל לזלף או למרוח על העוגה ולעטר בעוגיות אוראו
העוגה נשמרת במקרר עד ארבעה ימים








3 תגובות:

  1. שלום
    נראית עוגה טעימה ומעניינת מאוד.
    האם אפשר לוותר על הציפוי? האם זו תשאיר עוגה טובה?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום יעקב
      אפשר לוותר על הציפוי,זה ישנה מעט את משחק המרקמים והנראות אבל לא ישנה את הטעם הנהדר של העוגה היא עדיין תהיה טעימה :)
      חג שמח ובהצלחה
      רויטל

      מחק
  2. היי רויטל, האם אפשר להכין אותה באינגליש קייק? מבחינת הכמויות זה מתאים?

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...