יום חמישי, 17 במאי 2018

לחמניות גבינה שום ובזיליקום


לחמניות גבינה שום ובזיליקום
לחמניות רכות ואווריריות הכי כיף לאכול אותן טריות וחמימות
בבצק הלחמניות השתמשתי  בגבינה לבנה וחלב
יצא בצק גמיש ומאוד כיף ללישה וליצירת לחמניות
לאחר האפייה ומריחת הציפוי יוצאות לחמניות מאוד רכות 
הבצק נטרלי ואפשר למלא אותו במלית מתוקה (ואז כמובן לוותר על ציפוי שום בזיליקום:)) 


חומרים (16 לחמניות קטנות)
בצק
500 גרם קמח לחם (או קמח רגיל בתוספת כפית גלוטן)
250 גרם גבינה לבנה 5%
60-120 מ"ל חלב (1/4-1/2 כוס)
60 מ"ל שמן זית (1/4 כוס)
1 כף סוכר
1/2 כף מלח
1 ביצה גודל L
1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים

1 ביצה טרופה להברשת הלחמניות לפני האפייה

ציפוי
50 גרם חמאה מומסת
3 גבעולי בזיליקום עם עלים ירוקים יפים (אפשר בזיליקום קפוא - 2 קוביות)
2-3 שיני שום 

אופן הכנה
בצק
מנפים לקערת מיקסר את הקמח,מוסיפים סוכר ושמרים (אם אלו שמרים טריים מפוררים אותם לתוך הקמח)
מוסיפים גבינה לבנה,60 מ"ל חלב וביצה ומתחילים ללוש במהירות נמוכה,תוך כדי לישה מוסיפים שמן ומלח לשים כ- 10 דקות ומוסיפים עוד חלב אם הבצק לא מספיק רך וגמיש
מעבירים  את הבצק לקערה משומנת ,מכסים וממתינים להכפלת נפח (שעה עד שעה וחצי התפחה)
מחלקים את הבצק ל - 16 חתיכות ויוצרים צורה של לחמניית קשר,כדור או כל צורה מועדפת עליכם 
מניחים על תבנית תנור שטוחה מרופדת בנייר אפייה. התפחה של כ- 30 דקות
מורחים את הלחמניות בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות להזהבה
בזמן שהלחמניות בתנור מכינים את הציפוי
ציפוי
קוצצים עלי בזיליקום ושיני שום לחתיכות קטנטנות ומערבבים יחד עם חמאה מומסת
כשהלחמניות יוצאות מהתנור מורחים אותן בציפוי ומצננים היטב
אפשר להקפיא את הלחמניות





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...