יום חמישי, 24 במאי 2018

עוגת סולת בחושה




עוגת סולת בחושה עם קוקוס ושקדים כזאת שמערבבים עם כף ושולחים לתנור ברגע
לוקח יותר זמן לסדר את השקדים למעלה מאשר להכין את הבלילה של העוגה
יש בבלוג שני מתכונים לעוגת סולת הראשון עם פרג ומיץ תפוזים קישור למתכון כאן 
המתכון השני עוגת סולת הפוכה עם פירות קישור למתכון כאן
הפעם הכנתי את העוגה חלבית עם שמנת ויוגורט מבחנתי קוקוס זה חובה בעוגת סולת
והכי חשוב השקדים מלמעלה כפי שניתן לראות בתמונה 
צופפתי את השקדים כי אצלי בבית רבים על השקדים:)
השקדים בשקית היו שלמים ובצבע אחיד והכי חשוב טעימים וטריים
גם הקוקוס היה נפלא וריחני בדיוק כמו שאני אוהבת 
(אתם כבר יודעים שאני מאוד מאוד אוהבת קוקוס)
המתכון הזה נולד בשיתוף פעולה מסחרי עם חברת מיה 
לפני חג שבועות השתתפתי בסדנת אפייה שחברת מיה הזמינה אותי אליה עם אסטלה 
אותה רובנו מכירים מהתכנית בייק אוף
בתכנית לאסטלה יש תדמית של שופטת קשוחה וקפדנית
בשיעור האפייה גיליתי שאסטלה מקסימה וחייכנית יחד עם ידע עצום 
וקפדנות באפייה כמו שאני אוהבת
למדתי להכין כנאפה כולל הכנת הגבינה
מתכון נמצא בדף הפייסבוק של המערוך המקפץ כאן


חומרים (לתבנית מלבנית 23 ס"מ על 30 ס"מ או 2 אנגלישקייק)
280 גרם סולת (1/2 1 כוסות)
100 גרם קוקוס - מיה (1 כוס)
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
70 גרם קמח (1/2 כוס)
1 שקית אבקת אפייה - מיה
200 גרם שמנת חמוצה (1 גביע)
200 גרם יוגורט (1 גביע)
3 ביצים גודל L
120 מ"ל שמן (1/2 כוס)

לעיטור
100 גרם שקדים מולבנים שלמים - מיה

סירופ
300 גרם סוכר (1/2 1 כוסות)
360 מ"ל מים  (1/2 1 כוסות)
מיץ מחצי לימון

אופן הכנה
מתחילים מהכנת הסירופ,בסיר בינוני מרתיחים יחד סוכר,מים ומיץ לימון
מבשלים 10 דקות על אש נמוכה ומכבים את האש
מחממים תנור ל- 170 מעלות,מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים בשמן או חמאה

מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה גדולה,מוסיפים סולת,קוקוס וסוכר
מערבבים ויוצרים גומה בתוך הגומה שמים שמנת חמוצה,יוגורט,ביצים טרופות ושמן
מערבבים עד שהחומרים מתאחדים ומעבירים לתבנית
מסדרים שקדים מעל ומכניסים לתנור למשך כ- 30 דקות להזהבה יפה
מוציאים את העוגה מהתנור,חותכים לריבועים ובעזרת מצקת משקים את העוגה בסירופ בהדרגה 
עד שכל הסירופ נספג ואז מחכים בסבלנות שהעוגה תתקרר.







4 תגובות:

  1. איך אני אוהבת עוגת סולת��
    והמתכונים שלך תמיד אליפותתת
    אשמח לדעת איך אפשר להפוך אותה לפרווה

    השבמחק
    תשובות
    1. סימה יקרה,תודה רבה רבה:)

      לפרווה להחליף את היוגורט והשמנת בפחית של קרם קוקוס (לא נוזל קוקוס אלא קרם שהוא סמיך יותר)בפחית יש 400 מ"ל
      או בשמנת צמחית בכמות של 375 מ"ל שזה מיכל וחצי שמנת צמחית
      בהצלחה יקירה
      רויטל

      מחק
  2. איזה עוגה מעלפתתת. אני מכינה גרסה פרווה. החלבית ממש מעניינת

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה יהודית:)
      זו פעם ראשונה שאני מכינה עוגת סולת חלבית והאמת שזה מוסיף המון רכות לעוגה .אהבו אצלי גם את הגרסה החלבית

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...