יום ראשון, 27 במאי 2018

קציצות חומוס ותרד ברוטב עגבניות


קציצות חומוס ותרד ברוטב עגבניות
מנה טבעונית נהדרת וממש קלה להכנה
החיילת שלי צמחונית ולוקחת כל בוקר קופסה עם אוכל של אמא לצבא 
אני משתדלת לגוון לה בסוגי המאכלים כדי ששתינו לא נשתעמם:) 
את הקציצות אני מקפיאה לאחר שלב הטיגון במחבת טפלון 
אבל החיילת לא אוהבת יבש ולכן חייב להיות רוטב כלשהו שיחבר בין הקציצות לתוספת 
(אורז,פתיתים ועוד תלוי מה יש במקרר) 
השימוש ברוטב עגבניות מוכן מקצר שלבי הכנה 
ומאפשר לחיילת להתמודד בעצמה ללא עזרתי עם עניין הרוטב 
המתכון הנו שיתוף פעולה מסחרי עם קנור  שיצאו לאחרונה עם רוטב פומודורו 
רוטב עגבניות קלאסי בתיבול עדין ,הרוטב עשוי מעגבניות איטלקיות
כל מה שהייתי צריכה לעשות זה לחמם את הרוטב
להוסיף לו גרגרי חומוס ולמזוג מעל הקציצות בשלב ההגשה


חומרים (כ - 20 קציצות)
350 גרם גרגרי חומוס מבושלים  (1/2 1 כוסות)
1 בצל גדול קצוץ
1 כף שמן זית
250 גרם תרד טרי שטוף היטב
50 גרם שיבולת שועל אינסטנט (1/2 כוס)
5 כפות טחינה גולמית
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון גס
1 כפית כמון טחון
1/2 כפית כורכום
שמן לטיגון
מחבת טפלון

רוטב עגבניות
415 גרם רוטב עגבניות מוכן אני השתמשתי בצנצנת רוטב פומדרו קלאסי של קנור
1/2 כוס גרגרי חומוס מבושלים

אופן הכנה
  1. למעוך גרגרי חומוס (מסוננים וללא נוזלי הבישול)  במזלג או במועך תפוחי אדמה (לא לטחון במעבד מזון כי המטרה היא לא לקבל ממרח)
  2. לטגן בצל קצוץ בכף שמן זית עד להזהבה,להוסיף את עלי התרד ולאדות אותם כשלוש עד ארבע דקות להוסיף לגרגרי החומוס שמעכנו ולערבב
  3. להוסיף לתערובת טחינה גולמית,שיבולת שועל אינסטנט,מלח,פלפל שחור ותבלינים לערבב,לכסות את הקערה בנילון נצמד ולהעביר למקרר למשך שעה להתייצבות
  4. ליצור 20 קציצות שוות בגודלן,אני מניחה על מגש מכוסה בנייר אפייה או משתמשת בניילון הנצמד איתו כיסיתי את הקערה,לחמם מחבת טפלון ולשים בה כף שמן,להניח את הקציצות בערך חמש עד שש קציצות בכל סיבוב של טיגון כדי שיהיה רווח גדול בניהן,כל צד יש לטגן כשלוש דקות להשחמה יפה
  5. רוטב עגבניות - להעביר את הרוטב לסיר קטן ולהביא לרתיחה,להוסיף גרגרי חומוס ולבשל יחד כחמש דקות,לטעמי לא היה צורך להוסיף תיבול תטעמו ותוסיפו תבלינים לפי טעמכם
  6. את הרוטב אני שומרת בנפרד מהקציצות ורק בהגשה מוזגת את הרוטב על הקציצות
  7. ניתן להקפיא את הקציצות ובכלי נפרד את הרוטב




10 תגובות:

  1. איך הולך הבישול של החומוס? כמה זמן מבשלים והאם מוסיפים משהו למים? משרים ללילה לפני?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      גרגרי חומוס מבושלים אפשר
      1.לבשל לבד - להשרות לפחות 12 שעות ולבשל עד לריכוך,יש המוסיפים אבקת אפייה או סודה לשתייה למי הבישול
      2.לקנות בשקיות קפוא
      3.לקנות בקופסת שימורים או משומרים בצנצנות
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  2. מנה מעולה וטעימה רויטלי והרוטב מצויין וטעים :)

    השבמחק
  3. היי ריוטל,
    ליד השיבולת שועל מצויין גם חצי כוס מים - אך הם בשום שלב לא באים לידי ביטוי במתכון.
    # אשמח להבהרה (בד"כ משרה ש.ש במים כדי לרכך, האם זו הכוונה?)

    השבמחק
    תשובות
    1. בוקר אור:)
      ליד השיבולת שועל מצויינת הכמות בכוסות כי לחלק מקוראי הבלוג אין משקל בבית ולכן אני תמיד מציינת כמויות בגרמים ובסוגריים בכוסות ובכל מקרה אם תחזור לקרוא את מרכיבי המתכון לא מצויינת המילה מים כי אם נוסיף כאן מים תערובת הקציצות תהייה דלילה מידי וזה יהרוס לנו את כל המתכון וזה יהיה ממש חבל!
      שמחה ששאלת וכך הובהרה הנקודה
      אגב אחת הסיבות שהשתמשתי בשיבולת שועל אינסטנט היא דילוג על שלב השרייתה ובישולה של שיבולת השועל במים לכן אני מבינה את הנחת העבודה שלך.
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  4. בוקר טוב
    במקום גרגרי חומוס אפשר להשתמש בחומוס טחון {המשמש גם לקציצות גונדי)?? אודה לתשובתך

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      לא ,חומוס טחון לא מתאים כאן
      רק גרגרי חומוס מבושלים (כאן אפשר להשתמש בקנויים מוכנים או כאלה שבישלנו לבד)
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  5. אשמח לתחליף לטחינה ( למי שאלרגי)

    השבמחק
    תשובות
    1. הי
      תחליף לטחינה 2 כפות זרעי פשתן מושרים ב - 6 כפות מים
      ואם אינכם טבעונים אז אפשר לשים ביצה אחת גודל L
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...