יום שני, 7 במאי 2018

עוגת גבינה חלבה


עוגת גבינה חלבה עוגה חגיגית ומעודנת 
אני מאוד אוהבת חלבה ,יש בבלוג המון מתכונים עם חלבה 
במתכון כאן שילבתי טחינה גולמית,דבש וחלבה וניל 
חשוב אבל ממש חשוב להשתמש בחלבה טרייה
אין כאן הפרדת או הקצפת ביצים 
מערבבים את מרכיבי מלית הגבינה עם  מטרפה ומעבירים לתבנית


חומרים (לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ)
קלתית
250 גרם ביסקוויטים טחונים דק
50 גרם פיסטוקים קלויים טחונים דק
100 גרם חמאה מומסת (לא רותחת)
1 כף דבש
60 גרם טחינה גולמית (1/4 כוס)
25 גרם חמאה מומסת נוספת לשימון התבנית
2 גליונות נייר אפייה

מלית גבינה
500 גרם בלילה להכנת עוגת גבינה השף הלבן
250 גרם גבינת מסקרפונה השף הלבן (להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני הכנת המלית)
200 גרם שמנת חמוצה 15% תנובה 
100 גרם סוכר (1/2 כוס) ראו הערה לגבי הסוכר
60 גרם טחינה גולמית (1/4 כוס)
90 גרם דבש (1/4 כוס)
150 גרם חלבה וניל מגוררת דק
3 כפות קורנפלור
3 ביצים גודל L בטמפרטורת החדר

ציפוי קרם חלבה
250 מ"ל שמנת להקצפה 32% השף הלבן
3 כפות ממרח חלבה
שיערות חלבה ופיסטוק קלוי וקצוץ גס לקישוט העוגה

אופן הכנה
קלתית
מכינים את התבנית,מורחים בעזרת מברשת חמאה מומסת על הבסיס ודפנות התבנית 
מרפדים את הבסיס בנייר אפייה,חותכים רצועות נייר אפייה שיהיו  קצת יותר גבוהות מגובה התבנית ומהדקים את הנייר לדפנות. מורחים בחמאה מומסת את נייר האפייה בתבנית 
מערבבים יחד ביסקוויטים טחונים ,פיסטוקים קלויים וטחונים,חמאה מומסת,דבש וטחינה גולמית  
שליש מהתערובת מהדקים לבסיס ואת השאר מהדקים לדפנות בגובה של כ- 6 ס"מ,קצת סבלנות והידוק חזק תאמינו לי זה עובד :) בסיום מעבירים את התבנית למקפיא למשך כחצי שעה
מחממים תנור ל- 160 מעלות ואופים את הקלתית 10 דקות,מצננים היטב

מלית גבינה
מחממים תנור ל- 170 מעלות
בקערה גדולה מערבבים יחד גבינת מסקרפונה,בלילה להכנת עוגת גבינה,שמנת חמוצה וסוכר מוסיפים את שאר חומרי המלית מלבד הביצים ומערבבים עם מטרפה לקבלת תערובת חלקה,מוסיפים את הביצים בהדרגה אחת אחרי השנייה ומערבבים לאחר כל הוספת ביצה. 
מוזגים את הבלילה על הקלתית ואופים במשך שעה ו- 15 דקות. המלית צריכה להיות מעט רוטטת.
זו לא עוגה שעולה לגבהים אך גם לא צונחת
מעבירים את העוגה למקרר למשך 10 שעות לפחות 

קרם חלבה
מקציפים יחד שמנת להקצפה וממרח חלבה,לא צריך קצפת יציבה וחזקה ,אפשר אם אתם רוצים לזלף את הקרם להקציף לקצפת חזקה אני מעדיפה קרם רך ועדין. מורחים את הקרם ומפזרים מעל שיערות חלבה ופיסטוקים קצוצים. שיערות חלבה נספגות בגבינה בקירור,ממליצה לפזר אותן לפני ההגשה
העוגה נשמרת כארבעה ימים במקרר


הערה
כאשר משתמשים בבלילה לעוגת גבינה של תנובה,מספיק להוסיף 50 גרם סוכר (1/4 כוס) 
כי הבלילה מתוקה ,יש בה תוספת סוכר
אם בחרתם להשתמש בגבינה לבנה רגילה (במקום בלילה לעוגת גבינה) 
יש להוסיף 100 גרם סוכר (1/2 כוס)

רוצים עוד מתכונים לעוגת גבינה עם גבינת מסקרפונה? 
מפרגנת לכמה חברות טובות שלי עם מתכונים ממש שווים
סיגל ברמר מהבלוג אפייה ביתית הכינה עוגת גבינה שוקולד מהממת ביופייה ,קישור למתכון כאן
יהודית אביב מהבלוג הלוחשת לאוכל הכינה טארט טירמיסו נהדר,קישור למתכון כאן
ואחרונה חביבה שירה נוסבוים מהבלוג מנסה במטבח הכינה קינוח כוסות מפנק מוס מסקרפונה ותותים ,קישור למתכון כאן








4 תגובות:

  1. שלום נטלי,

    האם במקום בלילה מוכנה אפשר להשתמש בגבינה אחרת? 9%, 5%? מה עוד יש בבלילה? אם הבעיה היא בפרסום, אז מתפשרת על כל גבינה של תנובה שקיימת בשוק. תודה.

    השבמחק
    תשובות
    1. הי עדינה
      1.קוראים לי רויטל,נעים להכיר:)
      2.ציינתי את החומרים בהם השתמשתי לעוגה,זו בחירה שלך באילו מוצרים את רוצה להשתמש במקום מה שאני השתמשתי
      3.בלילה לעוגת גבינה מכילה גבינה,סוכר,שמנת ויש בה 6% שומן אפשר במקום להשתמש בבלילה לשים גבינה לבנה אחרת כרצונך
      חג שבועות שמח
      רויטל

      מחק
  2. הי רויטל, העוגה נראית מושלם כמו כל מה שאת עושה. ראיתי את תשובתך לעדינה ובכל זאת מבקשת לדעת מצרכים מדויקים במקום הבלילה כיוון שלא ניתן לקנות את הבלילה לאחר שבועות. תודה רבה מראש מרב .

    השבמחק
    תשובות
    1. הי מרב
      ניתן להשתמש בגבינה לבנה 5% שומן ומעלה באותה הכמות
      חג שבועות שמח ובהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...