יום רביעי, 9 במאי 2018

לזניה לילדים


לזניה לילדים ולמה לילדים? כי היא רכה ומעודנת בטעמים ללא חתיכות של ירקות חלילה וחס וללא טעמים חריפים כפי שאתם יודעים אוכל לילדים זו לא בהכרח הגדרה של טווח גילאים אלא סוג של העדפה קולינרית ויש גם בני 40 שלא מסוגלים להתמודד עם חתיכות של ירקות מבושלים באוכל שלהם:)
יש לי ילדה כזאת,גלי שלי ילדונת בת 12 
עם דרישות מאוד מוגדרות וחד משמעיות למה אסור ומותר שיהיה באוכל שלה
כלל ראשון בספר החוקים של גלי בלזניה שלה אסור שיהיו חתיכות של עגבניות מבושלות
(ויש לי פטנט נהדר לזה, לטחון את הרוטב) וכלל שני לא בצל ולא ירקות אחרים. 
השתמשתי במתכון כאן ברוטב עגבניות מוכן כמובן שאין שום בעיה להשתמש ברוטב עגבניות תוצרת בית
חשוב להשתמש בגבינות עדינות ולא חריפות או ריחניות במובן של ריח חזק כמו גבינות כחולות וכדומה
כלל שלישי קוטג' לא ייכנס ללזניה של גלי ,הפתרון הוא רוטב באשמל
להכין באשמל זה באמת עניין של חמש דקות 
והתוצאה לאחר האפייה פשוט נהדרת. יוצאת לזניה רכה ומעודנת 



חומרים (תבנית מלבנית 25 ס"מ על 20 ס"מ)
15-20 עלי לזניה (השתמשתי באלו שלא צריכים בישול מקדים של ברילה)
800 גרם רוטב עגבניות (השתמשתי בורטב עגבניות קלאסי של ברילה)
1 כפית דבש או 2 כפיות סוכר
חמאה לשימון התבנית

רוטב באשמל
480 מ"ל חלב (2 כוסות)
60 גרם חמאה
3 כפות קמח
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון

300 גרם גבינת צהובה מגוררת דק
250 גרם גבינה בולגרית מעודנת (או גבינת ריקוטה)

אופן הכנה
לחמם תנור ל- 180 מעלות
לשמן תבנית מלבנית בחמאה
רוטב באשמל
לחמם את החלב בסיר קטן או במיקרוגל
בסיר קטן לשים 60 גר' חמאה ולחמם על אש בינונית .
ברגע שהחמאה נמסה להוסיף בבת אחת את הקמח ולערבב במהירות עם כף עץ להשחמת הקמח.
הקמח מקבל גוון חום בהיר ויש לו ריח אגוזי, לבחוש כדקה ולהוסיף בזרם דק את החלב תוך כדי בחישה נמרצת.
לאחר שהוספנו את כל כמות החלב יש להחליף את כף העץ במטרפה על מנת להימנע מגושים ברוטב.
להמשיך לערבב כל הזמן עם מטרפה לקבלת נוזל סמיך כמו דייסה
הבישול לוקח כ- 5 דקות על אש בינונית ולא גבוהה.
להסיר מהאש ולהמשיך לבחוש מידי פעם עם מטרפה על מנת שלא ייווצר קרום לרוטב הבשמל.

רוטב עגבניות
להעביר את הרוטב לקערה עמוקה,להוסיף דבש או סוכר ולטחון בעזרת מוט בלנדר לקבלת רוטב חלק לגמרי

הרכבת הלזניה
כמות השכבות תלויה בגודל התבנית.אצלי החומרים התחלקו ל- 5 שכבות
מורחים 2 כפות רוטב באשמל על התבנית ,מניחים מעל דפי לזניה,אם נוצרים רווחים בין הדפים לשבור עלי לזנייה שיהיו בערך לפי הרוחב שצריך כדי לכסות את הרווחים,למרוח  כ- 3 כפות רוטב באשמל על העלים ,לשפוך מעל רוטב עגבניות,למרוח אותו לפזר מעליו גבינה צהובה מגוררת וגבינת בולגרית מעודנת מפוררת לכסות בעלי לזניה  ולחזור שוב על הסדר של רוטב באשמל מעל רוטב עגבניות,גבינה צהובה מגוררת וגבינת בולגרית מפוררת לאחר שמסיימים לבנות את השכבות מכסים את התבנית בנייר אפייה ומכניסים לתנור למשך 25 דקות אפייה. לאחר 25 דקות מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ- 10 דקות להזהבה
מוציאים מהתנור ונותנים ללזניה קצת להתקרר,רצוי לא לאכול אותה רותחת ולתת ללזניה להתייצב
אפשר להקפיא אם לא חיסלתם אותה:)








8 תגובות:

  1. נראה מעולה, רק נראה לי שנפלה טעות ברוטב עגבניות - סביר להניח שהוא לא כולל דבש וסוכר. אשמח אם תוכלי לבדוק ולתקן.

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      תודה רבה
      לגבי רוטב העגבניות - לא טעות. כדי שהרוטב לא יהיה חמוץ הוספתי דבש לאיזון הטעמים
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
    2. נשמע שגלי היא תאומה של בתי, דור...

      מחק
    3. :) אם כך בטוחה שדור תאהב את הלזניה של גלי

      מחק
  2. ומה אם רוצים קוטג? איזה כמות מומלצת?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי מיכל
      אם רוצים קוטג' מכינים מתכון אחר:) זה מצריך הרכב אחר של מצרכים (ביצים וכדומה)
      רויטל

      מחק
  3. לזניה משגעת אני אוהבת רוטב בשמל הוא מעשיר את הלזניה, מתכון קל וטעים להכנה מוכשרת

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה סיגלי מקסימה
      רוטב באשמל הוא רוטב נפלא למאפים וחיבורים של ירקות

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...