יום חמישי, 7 ביוני 2018

רוגלך פריך




רוגלך מבצק פריך עם ארבע סוגי מליות כדי שיהיה מעניין וטעים
רוגלך פריך במרקם של עוגייה נשמר היטב בצנצנת אטומה
לפחות לשבוע למרות שאצלנו הוא נגמר תוך יומיים שלושה:)
אם אתם מחפשים מתכון לרוגלך מבצק שמרים יש בבלוג את המתכון הזה לרוגלך מהירי הכנה



חומרים (כ- 80 רוגלך קטנים)
בצק
500 גרם קמח (1/2 3 כוסות)
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
1 כפית אבקת אפייה
200 גרם חמאה רכה
1 ביצה גודל L
200 גרם שמנת חמוצה (1 גביע)
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח

מלית

  • ממרח שוקולד - אני השתמשתי בנוטלה
  • ממרח חלבה ושוקולד מריר קצוץ ,לא דק מידי
  • ממרח חמאת בוטנים ושוקולד מריר קצוץ,לא דק מידי
  • ריבה אדומה (תות או דובדבן) קוקוס ואגוזים קלויים קצוצים
קמח לרידוד הבצק
אבקת סוכר לפיזור לאחר האפייה
אופן הכנה
בצק
מערבבים בלישה ידנית או במיקסר את כל חומרי הבצק,רק עד שמתאחד לא יותר מידי
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות
מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים בגודלם

מלית
מפזרים קמח על משטח עבודה,מניחים חלק אחד של הבצק ומרדדים לעיגול בקוטר של כ- 30 ס"מ
מורחים על הבצק את אחת המליות בנדיבות,בכוונה לא רשמתי כמויות כי כל אחד אוהב קצת אחרת.
אני מרחתי 3 כפות גדושות נוטלה. בעזרת גלגלת לחלק את העיגול ל- 20 משולשים שווים בגודלם ולגלגל לרוגלך,להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה
להמשיך עם שלושת חלקי הבצק האחרים באותה הדרך ובאיזה מלית שתבחרו (אם בחרתם למרוח ריבה שימו לב שלריבה יש נטייה לנזול באפייה ולכן חשוב לפזר מעל קוקוס ואגוזים קצוצים שמחזיקים את הריבה או לפחות חלק ממנה בזמן האפייה)

לחמם תנור ל- 170 מעלות ולאפות את הרוגלך כ- 15 עד 20 דקות לצבע זהוב בהיר
שימו לב לא לאפות יתר על המידה שלא יצאו לכם רוגלך יבשים
לפזר אבקת סוכר מעל הרוגלך אחרי שהתקררו לגמרי ולשמור בקופסה אטומה






12 תגובות:

  1. האם מתאים למלא ברחת
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      בהחלט מתאים למלא ברחת לוקום :) אני אוהבת להוסיף שקדים קלויים קצוצים לרחת לוקום
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  2. רויטלי רוגלך מטריפיםםםם מוכשרת מרגישים את הפריכות , אני מדמיינת את הטעם עונג צרוף
    התמונות נהדרות :)

    השבמחק
  3. שלום רב. מה אפשר לשים במקום שמנת?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      אפשר להשתמש בקרם קוקוס,לשים לב להשתמש בקרם קוקוס שיש בו מעל 20% שומן ,ממליצה לשים במקרר כמה שעות לפני השימוש ולהשתמש רק בחלק המוצק ולא בנוזל,הכמות שצריך למתכון היא 200 גרם מהמוצקים של קרם הקוקוס
      אפשר גם מיץ תפוזים אבל זה ישנה את הבצק מבחינת טעם ומרקם
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  4. רויטל הכנתי את הרוגלך וואווו הבצק מדהיםםם וכל כך טעיםםם תודה רבה.
    תוסיפי לפנק אותנו כדי שנשמין. יבורכו ידייך <3

    השבמחק
  5. יצאו לי נהדר..תודה על המתכון..!!.
    הבצק יצא לי רך מידי לעבודה למרות שהוספתי קמח..
    היה לי קשה למרוח את המליות ..
    מהנלעשות להבא?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי רויטל
      האם הבצק היה בקירור לפני שהתחלת לעבוד איתו?
      כמה זמן לשת את הבצק ,יכול להיות שזמן הלישה היה ארוך מידי
      כפי שאת רואה כאן בתמונות הבצק ממש לא דביק ונוח מאוד לרידוד ועבודה כך שנראה לי שמשהו או בשקילת חומרי הגלם או בעיבוד הבצק לא היה בדיוק כמו שצריך בתהליך ההכנה שלך
      תודה על המשוב ומקווה שפעם הבאה יצא לך בצק יותר נעים וקל לעבודה
      רויטל

      מחק
  6. היוש האם אפשר למלא בממרח לוטוס או בשוקולד לבן?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום וברכה
      ממרח לוטוס בטח שאפשר
      שוקולד לבן כתוספת ללוטוס משתדך מעולה
      בהצלחה וחג שמח
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...