יום חמישי, 19 ביולי 2018

עוגת גלידה שוקולד חלבה



עוגת גלידה בטעמים שוקולד חלבה משגעת
אני אוהבת להגיש את העוגה כמו בגלידרייה 
מסדרת את התוספת בצלוחיות 
מכינה רוטב שוקולד חמים ומוזגת אותו בהגשה ואז כל אחד מפזר לעצמו את התוספת האהובה עליו
כי אם פינוקים קרים ומתוקים אז שיהיה מושלם!
עוגת גלידה ממש קלה להכנה 
אם לא מתחשק לכם לאפות  בסיס בראוניז 
אפשר להכין את עוגת הגלידה בשתי תבניות אנגלישקייק
לרפד את התבניות בניילון נצמד 
ולמלא בגלידה שוקולד חלבה 


חומרים (תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או 2 תבניות אנגלישקייק)

בסיס בראוניז
50 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 כפות שמן
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
2 ביצים גודל L בטמפרטורת החדר
70 גרם קמח (1/2 כוס)
2 כפות קקאו
קורט מלח

גלידת שוקולד
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה (1 מיכל)
190 גרם חלב מרוכז (חצי פחית)
100 גרם שוקולד מריר קצוץ

גלידת חלבה
250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מיכל)
190 גרם חלב מרוכז (חצי פחית)
95 גרם טחינה גולמית (1/3 כוס)
45 גרם דבש (3 כפות)

ציפוי שוקולד
125 גרם שוקולד מריר קצוץ
125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי מיכל)

תוספות
חלבה קצוצה או חלבה מסולסלת
פניני שוקולד 
פקאן סיני 
וכל תוספת אחרת שאתם אוהבים :)

אופן הכנה
בסיס בראוניז
לחמם תנור ל 170 מעלות
להמיס יחד בקערת זכוכית שוקולד מריר קצוץ,חמאה ושמן במיקרוגל או על בן מרי
לערבב עם מטרפה לקבלת תערובת חלקה ואחידה
להוסיף סוכר ,קורט מלח וביצים אחת אחרי השנייה לערבב היטב
לנפות יחד קמח ואבקת קקאו להוסיף לתערובת השוקולד ולערבב 
להעביר לתבנית מרודפת בנייר אפייה ולאפות כ-10 עד 15 דקות לקבלת קיסם עם מעט פירורים לחים מסביב,לצנן היטב.
לאחר שבסיס הבראוניז התקרר לגמרי יש להפריד מהדפנות בעזרת סכין חד ולהניח שקף על מנת שיהיה אפשר לחלץ את העוגה בקלות ולשמור על המראה החלק והיפה שלה

גלידת שוקולד
יש להניח בקערת זכוכית שוקולד מריר קצוץ וחלב מרוכז,לחמם על בן מרי או במיקרוגל ולערבב לקבלת תערובת אחידה וללא גושים. לצנן מעט
להקציף שמנת מתוקה ולקפל לתערובת השוקולד
לשטח בתבנית על בסיס הבראוניז אפשר להקפיא למשך חצי שעה ואז להמשיך לשלב הבא עם גלידת חלבה, אני לא הקפאתי  מכיוון שיוצאת תערובת מספיק סמיכה ויציבה

גלידת חלבה
לחמם יחד בקערת זכוכית חלב מרוכז,טחינה גולמית ודבש
לערבב עם מטרפה לקבלת תערובת אחידה ולצנן מעט
להקציף שמנת מתוקה לקצפת יציבה ולקפל לתערובת
למרוח את התערובת בעדינות מעל תערובת גלידה השוקולד ששמנו בתבנית 
להעביר למקפיא לפחות ל- 12 שעות

הגשת עוגת גלידה
להכין את ציפוי השוקולד ,לחמם את השמנת ולשפוך על השוקולד המריר, להמתין שלוש דקות ולערבב לקבלת ציפוי אחיד ומבריק. אין בעיה לשמור את הציפוי בקופסה אטומה במקרר ולחמם שוב
להוציא את העוגה מהמקפיא ולהעביר לצלחת הגשה
לסדר את התוספות בצלוחיות
לחמם סכין (אני טובלת את הסכין במים רותחים לפני כל חיתוך זה מאוד עוזר ולא לשכוח לייבש את הסכין שלא יטפטפו מים חמים על העוגה) ולחתוך את העוגה למנות 
לשפוך מעל פרוסות עוגת הגלידה את ציפוי השוקולד החמים ולפזר מעל תוספות אהובות ומפנקות
את העוגה מחזירים למקפיא,אני חותכת את כולה ומקפיאה את הפרוסות בקופסה אטומה






7 תגובות:

  1. עוגת גלידה מטריפה!!! צילומים מגרים וטעימים :)

    השבמחק
  2. משגע !!!!!!!!!!!!

    השבמחק
  3. נראה מעולה!
    אפשר במקום החלבה - חמאת בוטנים? כמה?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום נעמי
      אם את שמה חמאת בוטנים במקום טחינה גולמית עלייך לדלל אותה מעט כי היא יותר סמיכה מהטחינה וזה תלוי האם חמאת הבוטנים מתוקה או לא מבחינת הדבש במתכון
      אפשר להחליף לחמאת בוטנים רק צריך לדייק במתיקות ובדילול הסמיכות:)
      בהנצלחה
      רויטל

      מחק
  4. הי,במה אפשר להחליף את החלבה?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי,את מתכוונת להחליף את הטחינה והדבש?
      אפשר לשים שוקולד לבן ואז תהייה גלידה בטעם וניל. 100 גרם שוקולד לבן
      אופן ההכנה כמו עם השוקולד המריר
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  5. היי רויטל מושלם העוגה ממש טובה
    ותודה על הטיפים

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...