יום ראשון, 26 באוגוסט 2018

סלט כרובית וסלק


סלט כרובית וסלק ברוטב יוגורט קליל
אני מאוד אוהבת לאכול סלטים עם רטבים מיוחדים ושילוב מגוון של ירקות
משתדלת לבחור רטבים קלילים שלא יהיו כבדים בטעם ובקלוריות 
ובעיקר שהסלטים יהיו בריאים
השתמשתי בסלט הזה בפתיתי כרובית של סנפרוסט 
יש קטע כזה עם כרובית טרייה שאף פעם אני לא יודעת מה יתחבא בפנים 
וכבר יצא לי להיתקל בכל מני הפתעות לא נעימות כאשר חתכתי כרובית טרייה 
לכן השימוש בפתיתי כרובית של סנפרוסט 
עוזר לי להתגבר על הרתיעה מכרובית טרייה עם הפתעות:)
הכי הכי חשוב רוטב היוגורט 
כי במסגרת הרצון שלי לאכול סלט בריא ולא עתיר קלוריות 
נפרדתי מרוטב המיונז שאני מאוד אוהבת 
והכנתי רוטב יוגורט שהפתיע בטעמו והשתלב נהדר עם הכרובית והסלק 


חומרים
400 גרם פתיתי כרובית של סנפרוסט (חצי שקית)
1 סלק בגודל בינוני
1 גביע יוגורט (200 גרם) 
1 שן שום 
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
4 גבעולים של שמיר טרי (או פטרוזיליה)
1 כפית דבש או סילאן טבעי
מלח ופלפל לפי הטעם
50 גרם שקדים פרוסים

אופן הכנה
  1. לבשל את הסלק אם אתם משתמשים בסלק טרי,לוקח לסלק להתבשל כחצי שעה עד שעה תלוי בטריות הסלק ובגודל שלו. אני אוהבת סלק ולכן מבשלת כמה סלקים יחד ושומרת במקרר . לאחר שהסלק התבשל לקלף את הקליפה ולחתוך לחצי כדי שיתקרר יותר מהר ולגרר אותו על מגרדת עם החורים הגדולים (ראו תמונה)
  2. להרתיח מים בסיר להוסיף את פתיתי הכרובית ולבשל אותם כ- 10 דקות עד שיתרככו. כדאי לבדוק אחרי חמש דקות כי מדובר בפתיתי כרובית והם מתבשלים די מהר. לסנן ולשטוף במים קרים. להעביר לקערת הגשה
  3. לסחוט את הסלק מהנוזלים ולהוסיף לקערת ההגשה עם הכרובית ולערבב 
  4. לקלות את השקדים במחבת קטנה על אש נמוכה עד שהם מקבלים גוון זהוב יפה
  5. להכין את רוטב היוגורט
    בקערה קטנה לערבב יחד  יוגורט,שן שום כתושה,שמיר קצוץ,דבש,מלח ופלפל,מיץ לימון ושמן זית . טועמים ואם צריך מתקנים טעמים 
  6. מוזגים את רוטב היוגורט מעל הכרובית והסלק ומפזרים שקדים פרוסים. בתאבון



המתכון נכתב בשיתוף עם סנפרוסט

תגובה 1:

  1. מקסים רויטלי סלט נפלא וטעים ומסכימה איתך לגמרי לגבי ההפתעות שיש בכרובית הטרייה :)

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...