יום חמישי, 6 בספטמבר 2018

עוגיות מגולגלות אגוזים ודבש


עוגיות מגולגלות אגוזים ודבש 
למעשה אלו עוגיות מעמול לעצלנים (כמוני:))
השתמשתי בבצק של עוגיות המעמול שאני מכינה שנים עוגיות מעמול
הפעם ניסיתי מלית חדשה ,טחנתי אגוזי מלך, קליתי שומשום והוספתי דבש
יצאה מלית עשירה בטעם ובמרקם
במקום להכין עוגיות מעמול קטנות הכנתי מגולגלות  וכמובן לא שכחתי לצבוט את הבצק בהתאם 
זה יוצר מראה חגיגי ויפה למגולגלות
אם יש אלרגיה לאגוזים או דבש אפשר למרוח שכבה נדיבה של ממרח שוקולד
נוטלה מתאימה רק למי שאינו אלרגי לאגוזים 
בבצק אין סוכר! זו לא טעות ,המלית מספיק מתוקה ואני מפזרת מעל אבקת סוכר



חומרים  (3 רולדות)
בצק
280 גרם קמח (2 כוסות)
120 גרם סולת (1/2 כוס)
80 מ"ל מים (1/3 כוס)
60 מ"ל שמן (1/4 כוס)
100 גרם חמאה רכה (או מרגרינה לפרווה)
5 גרם אבקת אפייה (1 כפית גדושה)
1/2 כפית תמצית וניל
1 כפית מי ורדים

מלית אגוזים ודבש
150 גרם אגוזי מלך טחונים גס (לא אבקה) (1/2 1 כוסות)
70 גרם שומשום (3/4 כוס)
1/2 כפית קינמון
160 גרם דבש (1/2 כוס)
3 כפות סוכר חום כהה
1 כפית קליפת לימון מגוררת

אבקת סוכר לפיזור על המגולגלות לאחר האפייה 

אופן הכנה
בצק
בקערת המיקסר לשים מים,שמן,תמצית וניל ומי ורדים
לנפות מעל קמח ואבקת אפייה ולהוסיף סולת
לפזר מעל חמאה חתוכה לקוביות קטנות ולערבב עם וו גיטרה במהירות בינונית לקבלת בצק אחיד
לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולאחסן במקרר למשך שעה לפחות (אפשר להכין את הבצק מראש ולאחסן במקרר עד 24 שעות)

מלית אגוזים ודבש
לקלות שומשום על מחבת יבשה.לצנן
לערבב את כל חומרי המלית

לחלק את הבצק ל- 3 חלקים שווים בגודלם
לרדד על משטח מקומח למלבן ברוחב של 20 ס"מ ובאורך של 30 ס"מ (לרדד לעובי חצי ס"מ)
להניח במרכז המלבן 1/3 ממלית האגוזים ודבש ולשטח מעט. המלית לא צריכה לכסות את כל המלבן יש להשאיר שוליים ריקים כדי למנוע מהמלית לברוח בזמן האפייה
לכסות את המלית בצדדי המלבן  כדי שהמלית לא תברח ולגלגל לרולדה 
להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה ולהכין את 2 חלקי הבצק הנותרים באותה הדרך
בעזרת צבטן מעמול ליצור צורות ברולדה
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 30 דקות להזהבה קלה
לצנן היטב. לפזר אבקת סוכר ולחתוך לפרוסות. לאחסן בקופסה אטומה









4 תגובות:

  1. 2 שאלות.
    ברצוני להמיר חמאה לשמן,
    בכמה לדעתך?
    שנית
    עם מה ניתן ליצור את הצורות על הבצק? מזלג?

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום מיכל
      לא מומלץ להמיר חמאה לשמן בבצק פריך
      את יכולה להמיר חמאה בחמאת קוקוס
      כפי שכתבתי כאן לא חייבים לעשות את הצורות ,אפשר בהחלט לחורר עם מזלג אך זו לא חובה
      רויטל

      מחק
  2. אני רואה התמונה צבתן-לחירור,
    אך מהן הבליטות?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי מיכל
      הבליטות נוצרות מפעולת הצביטה עם הצבטן
      יש לרכוש אותו בכל חנות כלי בית,זה עולה כ- 5 ש"ח
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...