יום שישי, 7 בספטמבר 2018

חלה מתוקה


חלה מתוקה נהדרת כל השנה ובמיוחד בחגי תשרי
לכבוד ראש השנה אני מכינה את החלה עם דבש ואופה אותה עוגלה בצורת רימונים 
אפשר לאפות את החלה באיזה צורה שאתם אוהבים אם זה צמות פשוטות או מורכבות
הכי חשוב שהחלה תהייה רכה וטעימה
אני אוהבת לזגג את החלה בסירופ דבש כשהיא יוצאת מהתנור זה עושה אותה מבריקה 
ושומר על הטריות שלה ליומיים לפחות
שנה טובה ומתוקה


חומרים (שתי חלות עגולות בקוטר 20 ס"מ)
500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים או 8 גרם שמרים יבשים
240 מ"ל מים (1 כוס)
80 גרם דבש (4 כפות)
1 ביצה גודל L
60 מ"ל שמן (1/4 כוס)
10 גרם מלח (1/2 1 כפיות)

ביצה טרופה להברשת החלה לפני האפייה

סירופ דבש
2 כפות דבש
2 כפות מים רותחים

אופן הכנה
לנפות קמח לקערת המיקסר 'לפורר פנימה שמרים טריים או להוסיף שמרים יבשים ולערבב עם הקמח
להוסיף דבש,ביצה ולערבל במהירות נמוכה,תוך כדי ערבוב להוסיף את המים בהדרגה ולאחר מכן שמן ומלח
ללוש את הבצק במיקסר או ביד למשך כ- 10 דקות לקבלת בצק גמיש ולא דביק 
אם הבצק דביק יש להוסיף כ- 2 כפות קמח (עדיף בצק מעט דביק מאשר בצק יבש) להעביר את הבצק לקערה גדולה  ולשמן בכף שמן מכל צדדיו. לכסות בניילון נצמד ולהתפיח כשעה להכפלת נפח
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו יש לחלק ל - 13 כדורים שווים בגודלם
את הכדור ה- 13 יש לגלגל לנחש ולחלק ל- 12 חלקים שווים בגודלם ליצור מהם כדורים קטנים ולהניח על 12 הכדורים הגדולים
חלות עגולות  - אני אופה ברינגים בקוטר 20 ס"מ ובמרכז מניחה כוס בקטנה עטופה בנייר כסף ומשמנת היטב את הכוס והרינג מבפנים. מניחה את כדורי הבצק ,6 לכל תבנית צריך שיהיו רווחים בין הכדורים כדי שיהיה להם מקום לתפוח (ראו תמונות כאן למטה)
להתפיח את החלות כ- 30 דקות,להבריש בביצה טרופה בעזרת מספריים חדים ונקיים לגזור כל כדור קטן לצורת רימון (אני גוזרת את הבצק ב- 4 מקומות בהצלבה) להבריש בביצה ולאפות כ- 30 דקות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות
לאחר האפייה לערבב דבש עם מים רותחים ולהבריש את החלות
לשחרר את החלות מהתבנית ולהעביר לצלחת הגשה. 
בערב ראש השנה אני מניחה כוס קטנה במרכז החלה עם דבש ומסביב לחלה מסדרת פרוסות תפוחים (כדי שלא ישחירו יש לטפטף מעט מיץ לימון על פרוסות התפוחים)






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...