יום רביעי, 14 בנובמבר 2018

עוגת שקדים ופטל



עוגת שקדים ופטל 
עוגה בחושה 
כזאת שמערבבים את כל החומרים בקערה
ומעבירים לתבנית:)
הכנתי את העוגה עם קונפיטורת פטל משובחת 
אפשר כמובן להחליף את סוג הפרי לפי טעמכם האישי
זיגוג העוגה בקונפיטורה מוסיף לה טעם עשיר ומראה נהדר



חומרים (תבנית אנגלישקייק אחת מרופדת בנייר אפייה)
140 גרם קמח (1 כוס)
50 גרם שקדים מולבנים טחונים (1/2 כוס)
1 שקית אבקת אפייה
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
קורט מלח
חצי כפית קליפת לימון מגוררת
2 ביצים גודל L
60 מ"ל שמן (1/4 כוס)
1 כפית תמצית וניל
1 גביע יוגורט (150 גרם) 
*לפרווה שמנת צמחית או קרם קוקוס באותה הכמות
3 כפות קונפיטורה פטל למלית
3 כפות קונפיטורה פטל לזיגוג

אופן הכנה
לחמם תנור ל- 170 מעלות
לנפות קמח לקערה בינונית,להוסיף שקדים טחונים,אבקת אפייה,סוכר וקליפת לימון לערבב וליצור גומה
לתוך הגומה לשפוך את השמן,להוסיף ביצים,תמצית וניל,קליפת לימון ויוגורט לערבב רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ערבוב יתר יוצר עוגה דחוסה במרקם צמיגי)
להעביר מחצית מתערובת העוגה לתבנית וליישר
למרוח בעדינות מעל 3 כפות קונפיטורת פטל
ולכסות בשאר תערובת העוגה
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 30 עד 40 דקות 
לקבלת קיסם עם מעט פירורים לחים 
לצנן היטב,להעביר לצלחת הגשה 
למרוח על העוגה 3 כפות קונפיטורת פטל לקבלת זיגוג מבריק וטעים
העוגה נשמרת בקופסה מחוץ למקרר עד שלושה ימים




3 תגובות:

  1. נראה יאמי חייבת להכין

    השבמחק
  2. ממש יופיייייייי של עוגה. אני בכלל בתקופת עוגות בחושות, ואני גם מאדדדדדד אוהבת פטל.
    תודה!!

    השבמחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...