יום חמישי, 29 בנובמבר 2018

לביבות גבינה מתוקות


לביבות גבינה מתוקות נהדרות לחגיגות חנוכה ובעצם לכל השנה
את הלביבות אני אופה בתנור 
אפשר לטגן אותן במעט חמאה או שמן
הוספתי ללביבות צימוקים 
כי האיש שאיתי אוהב מאוד צימוקים בכל מאכל גבינה מתוק
לילדים הכנתי עם שוקולד צ'יפס :)


חומרים (ל- 16 לביבות )
250 גרם גבינה לאפייה
125 גרם גבינה לבנה 
1 ביצה גודל L
3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
85 גרם קמח (חצי כוס ועוד כף)
1 כפית אבקת אפייה
תוספות
2 כפות צימוקים בהירים או חמוציות או שוקולד צ'יפס
מעט שמן  להברשה או טיגון

אבקת סוכר להגשה

אופן הכנה
לחמם תנור ל- 180 מעלות
לערבב יחד את כל החומרים,להוסיף צימוקים 
או איזה תוספת שאתם אוהבים
להניח נייר אפייה על תבנית תנור שטוחה,להבריש את הנייר בשמן
בידיים רטובות ליצור לביבות ולהניח בתבנית
להבריש את הלביבות במעט שמן 
ולהכניס לתנור למשך 15 עד 20 דקות להזהבה
להגיש את הלביבות חמימות,אני מפזרת מעל אבקת סוכר 
ומוזגת מעט מייפל או דבש





6 תגובות:

  1. מה הכוונה לגבינה לאפיה? אני חיה בחו"ל אז לא בטוחה על איזה גבינה מדובר

    המון תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך
      גבינה לאפייה זו גבינה עם פחות נוזלים כמו כנען,טוב טעם וטוברוג
      בהצלחה
      רויטל

      מחק
  2. הי, האם ניתן להקפיא חלק מהלביבות או שלא מומלץ?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי הילה
      לא ניסיתי להקפיא את הלביבות אולי כדאי פשוט להכין כמות קטנה יותר
      רויטל

      מחק
  3. הי, יש לי שתי שאלות:
    1. האם אין צורך להפוך את הלבבות?
    2. האם ניתן להקפיא לאחר שהן מוכנות?
    תודה רבה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום הילה
      1.אין צורך להפוך את הלביבות ,לפחות אצלי בתנור הן הזהיבו יפה משני הצדדים ללא צורך להפוך אותן
      אם הן מזהיבות רק מלמטה אז בהחלט יש להפוך אותן או לשים כמה דקות על טורבו רק להקפיד על זמן קצר כדי לא לייבש את הלביבות
      2.לא הקפאתי אותן כך שאיני יודעת.
      בהצלחה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...