יום שלישי, 11 בדצמבר 2018

סלט עוף מהיר הכנה ובריא


סלט עוף מהיר הכנה ובריא 
נהדר למי  שמחפש ארוחת צהרים מהירת הכנה 
עשירה בחלבון ודלת פחמימות
בקערה גדולה מניחים המון עשבי תיבול כמו כוסברה,פטרוזיליה,עירית
לעשבי התיבול מוסיפים  עלי בייבי סלט
מכינים רוטב טחינה
ולבסוף מקפיצים קוביות חזה עוף במחבת 
אני מאוד אוהבת את השילוב של עשבי תיבול במיוחד כוסברה עם עוף ורוטב טחינה מבחנתי זו ארוחה מושלמת



את המתכון כתבתי בשיתוף עם מאמא עוף של תנובה
השתמשתי בקוביות חזה עוף מוכנות של מאמא עוף 
קוביות העוף מאוד נוחות לשימוש 
מפשירים כמה דקות במיקרוגל או מקפיצים במחבת 
קוביות חזה עוף של מאמא עוף מכילות 118 קלוריות
23 גרם חלבון ו- 2 גרם שומן ל 100 גרם

מצרכים (3-4 מנות)
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
חבילת עירית
שקית קטנה של עלי בייבי סלט (170 גרם)
קוביות חזה עוף בתיבול עדין של מאמא עוף (450 גרם)
1 כף שמן זית
50 גרם צנוברים קלויים

רוטב טחינה
1/4 כוס טחינה גולמית
מים קרים
מיץ לימון טרי
מלח,פלפל שחור

אופן הכנה

  1. מפשירים את קוביות חזה העוף במיקרוגל או בטמפרטורת החדר
  2. שוטפים היטב פטרוזיליה וכוסברה,אני משרה את העלים בקערה עם מים ומחליפה את המים עד שיוצאים מים נקיים. מפרידים את העלים מהגבעולים ומניחים  במסננת או על נייר מגבת כדי שיתייבשו קצת ,אני משאירה את העלים שלמים אפשר לקצוץ אותם,מעבירים את העלים לקערה גדולה
  3. שוטפים היטב את העירית וקוצצים לתוך הקערה,מוסיפים עלי בייבי ומערבבים יחד את עשבי התיבול עם העלים
  4. מכינים רוטב טחינה: בקערה בינונית מערבבים עם מטרפה טחינה גולמית ,מיץ לימון ומים קרים כמות המים תלויה בסמיכות הרוטב שתרצו להכין. ממליצה להתחיל מחצי כוס מים ,להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ולהעביר לכלי הגשה
  5. מחממים שמן זית במחבת (רצוי עם ציפוי טפלון) ומקפיצים את קוביות העוף עד שהן מקבלות צבע יפה כשלוש דקות,מפזרים את קוביות העוף מעל עשבי התיבול ,לא שוכחים להוסיף צנוברים קלויים מוזגים רוטב הטחינה ומגישים לשולחן (אפשר להגיש את הרוטב בצד אם רוצים)
בתיאבון!







4 תגובות:

  1. סלט משגע וטעים כמו שאני אוהבת !!קוביות העוף פתרון מצוין לארוחה מלאה ומהירה תמונות משגעות ומגרות מוכשרת :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה סיגלי יקרה:)
      הסלט הזה הוא ממש הצלה בשבילי לארוחה בריאה ומהירת הכנה בימים לחוצים והכי חשוב שהוא טעים!

      מחק
    2. בלוג מדהים.
      כל מה שאני מכינה נוחל הצלחה אדירה.
      והכנתי המון דברים.
      כמו כריכים לביה"ס
      ועוגות מוס חלבה, וגבינה
      וסלט העוף.
      כרגע בתיכנון הקיגל
      שאלתי : האם את אופה בחד פעמי קרטון
      או אלומיניום.
      תודה רבה
      ויישר כח.

      מחק
    3. רב תודות על הפרגון והמילים החמות:)
      את הקוגל אניא ופה בתבנית רגילה לא חד פעמית
      בכל מקרה לא ממליצה לאפות בקרטון כי הנוזלים יברחו מהתבנית וזה לא רצוי הקוגל יהיה יבש
      בהצלחה רבה
      רויטל

      מחק

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...